ua ru
ГЕНЕРАЛЬНИЙ ІМПОРТЕР
COROTOP В УКРАЇНІ

Еволюція даху і горища

Еволюція даху і горища

Спочатку cкатним дахам ставили вузьке коло функцій, ніж тепер - були призначені для захисту від дощу житлову частину будинку. Житлова частина, звана горищем, володіла особливо вільною вентиляцією. Це було пов'язано з акцентом на водонепроникність даху, а не на його вітрозахист.

Незважаючи на місцеві витоки в покрівлі (задуває під покрівлю дощ або сніг), на горищі не відбувалося накопичення вологи. Будь-яка волога була швидко виведена. Зі зростанням важливості економіки в житті людини, наступала еволюція горища і функції. Почали використовувати горища як житлові приміщення, збільшуючи корисну площу, іноді створюючи нові квартири.

У горищах почалися формуватися спальні, ванні, кімнати, кабінети. Адаптація горищ вимагала створити нову конструкційну систему даху, що захищає людину від таких настирливих атмосферних умов як: від екстремальних температур, вітру, шуму і вологи. З такою метою створили нову систему даху і горища - багатошарову систему ізоляції, що дозволяє перетворити холодне і вітряне горище в теплу, суху і тиху мансарду.

18 березня 2015
×